Annikki Tähti

Annikki Tähti
Annikki Tähti
Land FinlandFinland Finland
Nascentie 5-im de decembre 1929
in Helsinki
Morte 19-im de junio 2017
in Vantaa
Ocupation Cantoressa, Actoressa

Annikki Tähti esset un cantatoressa de Finland. Ella nascet li 5-im de decembre 1929 in Helsinki e morit 19-im de junio 2017 in Vantaa. Tähti cantat schlageres e su max grand successe esset li melancolic valse-canzon Muistatko Monrepos’n (Esque tu memora Monrepos?). Ti canzon esset inter li max successosi finlandesi canzones in tot. Ella esset activ quam cantatoressa inter 1953 e 2008.

Annikki Tähti anc ludet in quelc filmes. In li annu 1953 ella ludet in li musical comedie Two Funny Guys. In li annu 2002 Annikki Tähti aparit in li film Mies vailla menneisyyttä (Li mann sin passate) de Aki Kaurismäki in quel ella cantat ancor unvez Muistako Monrepos'n.

Inter 1959 e 1979 ella esset maritat con li finlandes composer Pennti Tiensuu. Li cuple havet un filiulo. Annikki Tähti morit in li etá de 87 annus in Vantaa li 19-im de junio 2017.

DiscografieRedacter

  • Onnen sävel (1953)
  • Itke sydämeni (1954)
  • Muistatko Monrepos'n / Pieni sydän (1955)
  • Balladi Olavinlinnasta (1956)
  • Kuiskaten (1956)
  • Annikki Tähti (1957)
  • Budapestin yössä (1958)
  • Annikki Tähti ja Olavi Virta: Laula kanssamme (1961)
  • Pieni sydän (1963)
  • Annikki Tähti & Lasse Kuusela: Laitakaupungin lapset (1978)
  • Sörkän ruusu (1978)
  • Kaunis on maa (1983)
  • Unohtumattomat (1993)
  • Muistojen tie - 40 vuotta taiteilijauraa (1993)
  • 20 suosikkia - Muistatko Monrepos'n (1997)
  • Musiikin mestareita - Kaikki ikivihreät (2003)
  • 50 vuotta tähtenä Suomessa (2003)